Mel Gibson
5 posters
Puslapis 1 iš 1
Mel Gibson
gimimo data | 1956 sausio 03
gimimo vieta | Peekskill, New York, USA
trumpa biografija | Australų kilmės JAV aktorius M.Gibsonas kartą pareiškė, kad vaidyba yra terapija jo iš esmės pašėlusiai asmenybei: Juk aš esu beprotis. Jeigu tai tiesa, tuomet jis simpatingiausias beprotis iš visų
M.Gibsonas labiausiai išgarsėjo kaip idealus veiksmo filmų herojus (Pakvaišęs Maksas kitąmet sulauks ir ketvirtojo tęsinio, o kur dar tiek pat Mirtino ginklo dalių!), o vėliau ir kaip talentingas režisierius (Žmogus be veido, Narsioji širdis). Savo širdies gelmėje jis vaikinas nestokojantis gero humoro jausmo, šiek tiek avantiūristas. Maždaug toks kaip komedijoje Maverikas, kur jo partnere tapo Judie Foster. O Melo liežuvio aštrumą realybėje patyrė ir visa lietuvių tauta kuomet aktorius labai negražiai atsiliepė apie mūsiškius.
Tuomet Holivudo aktorius pasauliui atskleidė savo baisiausią košmarą. Aštriadančiai lietuviai, ginkluoti beisbolo lazdomis,
paplūdimiu atslenka į tavo namus. Ką su jais daryti? Reikia duoti atkirtį! aiškino kino žvaigždė.
Tada Gibsonui teko gintis nuo Lietuvos ambasados Amerikoje. Reikalauta, kad Holivudo žvaigždė atsiprašytų Lietuvos už neįsivaizduojamą įžeidimą. Tačiau juk niekas nepyksta, kad vienas Dviračio šou herojų Šiaulių vaikinas su beisbolo lazda. Tai ko tada Lietuva pyko ant Melo Gibsono?
Nepaisant sėkmingos santuokos su medicinos seserimi Robin Mūr, su kuria dar Australijoje kadaise nuomavo tą patį butą, ir net septynių vaikų, M.Gibsono gyvenimas ne visuomet buvo rožėmis klotas. Kadaise jo karjerai Holivude buvo iškilusi grėsmė, kai negalėdamas susidoroti su jį užgriuvusia šlove aktorius griebėsi alkoholio.
Po stulbinančios filmo Pašėlęs Maksas sėkmės ir netikėtos šlovės M.Gibsonas vis dažniau griebdavosi taurelės. Reikalai ėmė slysti iš rankų. Kai išgarsėji, pradžioje nesuvoki, kad nebegalėsi grįžti į normalų gyvenimą. Nesuvoki, jog patekai į spąstus, iš kurių nebeištrūksi, - vėliau prisipažino aktorius.
1984-aisiais metais, kai buvo sulaikytas neblaivus prie vairo, Melas vis dėlto sugebėjo susiimti ir susitvarkyti gyvenimą. Supratau, jog privalau prisitaikyti arba išprotėsiu, - sakė jis.
Šiandien M.Gibsonas užsimena apie svajonę tapti žurnalistu: keliauti aplink pasaulį ir ieškoti nuotykių. Bet kol kas jam puikiai sekasi ir vaidinti. Tuomet, kai jo bendraamžiai (Melui 47-eri) jau mažina apsukas, M.Gibsonas susirado dvi patikimas terpes romantines meilės istorijas ir karines dramas.
Veiksmo filme Konspiracijos teorija, kuriame užteko vietos ir romantikai, Melas filmavosi su Julia Roberts, o komedijoje Ko nori moterys su Oskaro laureate Helen Hunt. Pastarajame filme aktorius krečia viską net lakuoja nagus ir depiliuoja kojas!
Abi juostos padarė puikų įspūdį žiūrovams (tiksliau, ko gero, žiūrovėms). Ne mažiau nusisekė ir kitas M.Gibsono amplua su malonumu žmonės ėjo žiūrėti istorinės karo dramos Patriotas ir Vietnamo epo Mes buvome kariai.
Nereikia nė priminti, kad jo paties panašia dvasia sukurta Narsioji širdis 1995-aisiais buvo apdovanota penkiais Oskarais, įskaitant už geriausią filmą ir geriausią režisieriaus darbą.
Beje, šiuo metu aktorius vis labiau linksta būtent į režisieriaus darbą. Jis baigė filmuoti epopėją Kristaus kančios. Ko gero, tai pirmas įtikimas filmas apie Jėzų, nes apie paskutiniąsias dvylika jo gyvenimo valandų pasakojama klasikinėmis lotynų bei aramėjų kalbomis.
Man tai atrodo visai realu. Tikiuosi, kad sugebėsiu su kalbos kliūtimis susidoroti pasitelkęs kinematografišką pasakojimo manierą, - prieš filmavimo darbų pradžią sakė M.Gibsonas. Dviem senovės kalbomis įgarsintas filmas be subtitrų sulaužys Holivudo šablonus, tačiau filmo režisierius mano, kad tai neturėtų būti kliūtis.
Daugelis žmonių pasakojo šią istoriją, bet... atrodo, kad į ją buvo žiūrima pro kitą teleskopo galą, - noriu pasakyti, kad tuose pasakojimuose Jėzus arba kankinasi dėl slenkančių plaukų, arba tie pasakojimai paprasčiausiai neįtikimi, - tvirtino M.Gibsonas.
Aktorius, kuris kažkada atmetė garsiojo režisieriaus Martino Skorsesės pasiūlymą vaidinti Jėzų, imtis Dievo Sūnaus vaidmens atsisakė ir šį kartą. Dar būdamas dvidešimtmetis prisiekiau nedaryti dviejų dalykų: niekad nevaidinti savęs ir Jėzaus, - sakė M.Gibsonas.
Vaidina filmuose
Tamsos pakraštys | Edge of Darkness (2009)
Retrosexual: The 80's | Retrosexual: The 80's (2004) | Pats save (archyvuose)
Paparaciai | Paparazzi (2004) | Anger Management Therapy Patient
Dainuojantis detektyvas | The Singing Detective (2003) | Dr. Gibbon
Ženklai | Signs (2002) | Rev. Graham Hess
Mes buvome kariai | We Were Soldiers (2002) | Lt. Col. Hal Moore
Ko nori moterys | What Women Want (2000) | Nick Marshall
Patriotas | The Patriot (2000) | Benjamin Martin
Viščiukų maištas | Chicken Run (2000) | Rocky
Milijono vertas viešbutis | The Million Dollar Hotel (2000) | Detective Skinner
Sumokėti viską | Payback (1999) | Porter
Mirtinas ginklas 4 | Lethal Weapon 4 (1998) | Martin Riggs
Sąmokslo teorija | Conspiracy Theory (1997) | Jerry Fletcher
Tėvų diena | Fathers' Day (1997) | Scott the Body Piercer
Išpirka | Ransom (1996) | Tom Mullen
Pokahonta | Pocahontas (1995) | John Smith
Narsioji širdis | Braveheart (1995) | William Wallace
Maverikas | Maverick (1994) | Bret Maverick, Jr.
Žmogus be veido | The Man Without a Face (1993) | Justin McLeod
Amžinai jaunas | Forever Young (1992) | Capt. Daniel McCormick
Mirtinas ginklas 3 | Lethal Weapon 3 (1992) | Martin Riggs
Air America | Air America (1990) | Gene Ryack
Paukšteli, spruk | Bird on a Wire (1990) | Rick Jarmin
Mirtinas ginklas 2 | Lethal Weapon 2 (1989) | Martin Riggs
Atsuktuvas su tekila | Tequila Sunrise (1988) | Dale 'Mac' McKussic
Mirtinas ginklas | Lethal Weapon (1987) | Sergeant Martin Riggs
Pašėlęs Maksas. Griaustinio karalystė | Mad Max III: Beyond Thunderdome (1985) | 'Mad' Max Rockatansky
Upė | The River (1984) | Tom Garvey
Pašėlęs Maksas 2: Keliaujantis karys | Mad Max 2 (1981) | 'Mad' Max Rockatansky/The Road Warrior
Režisuoti filmai
1. Apokalipto | Apocalypto
2. Kristaus kančia | The Passion of the Christ
3. Narsioji širdis | Braveheart
4. Žmogus be veido | The Man Without a Face
Re: Mel Gibson
geras aktorius. man labiausiai is jo filmu patiko ženklai ir patriotas. dar gerbiu ji kaip rezisieriu, bet manau, kas kristaus kancioje jis perdaugino kraujo
geras aktoriukas
Kotrynutia- .
-
Pranešimų skaičius : 332
Patinka man jis
Paulė- Moderatorius
-
Pranešimų skaičius : 3582
geras aktorius.;DD Tik tiek. ((:
Coliuke- .
- Pranešimų skaičius : 87
Man jis kazkodel nepatinka ...
Ms.Lovett- .
-
Pranešimų skaičius : 929
man ir ner, kad lb patiktu.;DD siaip nieko jam nulis emociju, bet vaidina tai tikrai gerai ir daug jo filmu kuriuose suvaidines sulauke didelio pasisiekimo.;DD
Coliuke- .
- Pranešimų skaičius : 87
O man netgi labai patinka;D
Paulė- Moderatorius
-
Pranešimų skaičius : 3582
Puslapis 1 iš 1